Месечни архиви: януари 2020

Безумията на Континенталната философия

Имам изключително ниско мнение за философи, въпреки че и аз съм дървен философ, но това не противоречи на първото.

Защото философите на 20 век се занимават основно с власт и свобода. Доброто и злото са дефинирани в най-добрия случай като експлоатация, тъй като ако в света има само власт и свобода, то очевидно имаме точно три отношения. Аз властвам над теб, ти над мен или никой над никой и сме ‘равни’. Според сериозните философи доброто и злото са социално обусловени феномени, които или са продукт на средновековни отживелици и предразсъдъци, или на патриархалното общество, в което мъжът експлоатира жената, а двамата заедно експлоатират детето (виж Харалан Александров) или са субективните желания и усещания на индивида, защото универсални стойности не съществуват. Последното съществува в най-малко две форми. Краен субективизъм, който казва, ако казвам, че съм мъж и чувствам, че съм мъж, значи съм мъж. Другата метаморфоза на това е ‘всички са егоисти’. Ако правя нещо за другите, жертвам се за другите, грижа се за другите, то това е вид егоизъм. И явно съм голям егоист. Малките егоисти мислят само за себе си.

В зависимост от това на кой философ къде му хлопа дъската, властта винаги е лоша (виж Харалан Александров) или пък просто всичко е власт и не можем да кажем коя е добра и коя не. Едни дебели книги, едни чудесии написали, едни интелектуални гимнастики, но нито един не успя да ни обясни как действа властта с изключение на Джордж Оруел, който за наше щастие не е философ. Имам известно уважение и към Мишел Фуко и неговите садо-мазохистични прозрения, експериментите му с други садо-мазохисти и разкрития му за методите на награда/наказание, по които склоняваме индивида или обществото към определено поведение. Но ми се струва, че нямаше нужда да изпишем 30 тома.

Същата трагедия наблюдаваме, когато се опитваме да разберем какво философите имат предвид под свобода. В зависимост от това философът на колко ракии е, разбираме, че свободата е свободата на индивида да прави, каквото си иска, без да бъде тормозен от социалните предубеждения на господстващите предразсъдъци в обществото в случаите, когато спазва закона.

Разбира се, че има изключително потиснически общества. Аз съчувствам на тази гледна точка стига някакси да успеем да дефинираме какво е предразсъдък. Ако не мога да търпя пияни философи, страдам ли от предразсъдък, който трябва да бъде премахнат и дали ще нараня чувствата на философа? И второ – какво точно правим, когато успеем да идентифицираме някой предразсъдък? Използваме ли сила, за да го премахнем? Използваме ли цензура? Нали разбирате? Никой не може да забрани на хората да бъдат задници. Противоречи на тяхната индивидуалност. Колкото повече им забраняваш, толкова повече им харесва да се държат като хванати от гората.

Другите свободи, които имаме, са правата на индивида да взема от живота (виж права на човека по Айн Ранд и Фридрих Хайек). Тези свободи са поднесени като права на човека, но не са права на човека, а права на частната собственост и бизнеса. Тук отново индивидът бива потискан от обществото, което може да го потиска най-малко по два начина. През демократичен процес или през съвестта му. И в двата случая говорим за опасен социализъм, диктатура на мнозинството – нещо, известно като ‘демокрация’ и за завистта на ‘неуспелите’ към ‘успелите’. Тъй като държавата може да бъде използвана през демократичен процес за създаването на социални придобивки за ‘неуспелите’ или за високи данъци за ‘успелите’, то държавата може да бъде използвана за ограничаване на правата на ‘индивида’. Следователно в случаите, когато имаме работеща демокрация, държавата води до диктатура. Ако ме разбирате. Тези права са продължение на мислене, известно като евгеника и елитизъм.

Имаме свободите на различните и свободите на изключителните. Дали са такива? Дали са жертви на обществото наистина? Дали са изключителни? Нека да обърна внимание, че и при едните, и при другите има нарцисизъм и елитизъм. Има вид нарцисизъм, който се представя като срамежлив и потиснат, но ви презира и ви завижда едновременно и нарцисизъм, който е екстровертен и арогантен и въобще не го интересувате.

Вярно е, че в историята различните и изключителните са ни дали всичко, което имаме. Свобода, толерантност, научни открития, изкуство, подвигът на личността срещу системата. Но когато различните и изключителните станат mainstream, на човек започва да му се струва, че не са нито различни, нито изключителни.

Това означава ли, че действително има справедливост за хомосексуалните, жените, черните, талантливите, изключителните. Не, но имаме голям напредък от преди 100 години. Грешката не е там. Грешка е да се мисли, че всичко е власт. Когато всичко е власт, очевидно жените или черните ще се опитат да вземат властта от белите мъже. След това обаче може да се случи така, че черните да вземат властта от белите жени. Джендърите да вземат властта от феминистките. Нали знаете, има случаи на блокирани феминистки в туитър, които нараняват чувствата на някой транссексуален с твърденията ‘има два пола’.

Когато всичко е власт, всичко е позволено. Might is right. А, това е много опасно. Когато отношенията на хората са властови отношения, то обществото, културата, историята, доброто и злото, порядките, религиите – всичко се пише от силните на деня. Затова когато комунистите установяват диктатура на работническата класа, се опитват да създават работническо изкуство и получаваме някои добре познати изгъзици. Тази гледна точка по принцип е вярна, защото така се получава обикновено. Идват някакви и започват да пренаписват историята, порядките, ценностите, доброто и злото, изкуството, а напоследък и науката. Затова днес борците за социална справедливост пренаписват Червената Шапчица и забраняват всякакъв вид ‘бяло изксутво’. Напът са да забранят и ‘патриархалната наука’, което е в общи линии цялата наука. Но има изкуство, което е извън това. Има и истина, която не се подчинява на силните на деня.

Има чувство за справедливост и правдa в хората, които са извън всякакво социално инженерство, ценности или садо-мазохистични дресировки.

MUST READ защо САЩ е Нацистка Германия 2.0

САЩ Е ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА

Статия, която дава още малко информация за това защо САЩ е Нацистка Германия 2.0 и какво въобще се случва в 20 век САЩ Е ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА. Защо има две Световни Войни? Както писах вече – евгениката в Германия идва от САЩ, от Рокефелерите и Карнегите. Рокефелерите са Standard Oil. Защо Standard Oil има огромно значение в живота ни, препоръчвам документалните филми How Big Oil Conquered the World и Why Big Oil Conquered the World.
По това време всички западни елити са расисти и евгенисти и евгениката е на мода. Днес също я има, но много по-прикрито. За повече информация – Truth Stream Media (може би има и много по-добри източници, ако знаете – пишете тук). И както вече писах – след Втората Световна Война ЦРУ, НАСА, МИ6 и прочее си събират нацистите на служба при тях.

Рокефелер държи Sтandard Oil, а немските I.G Farben имат вторият по големина дял в Standard Oil. Както пише по-долу:

“Здравия разум ни казва следното: не можете да проведете мащабна военна кампания без гориво.
Без постоянното снабдяване с гориво за нацистка Германия от Standard Oil, историята на Втората световна война би била напълно различна. Операция „Барбароса“ най-вероятно нямаше да се случи.”
Предполагам, че това обяснява защо в крайна сметка Чърчил се чувства застрашен от нацистка Германия, въпреки че Хитлер уважава Британската Империя и няма никакви намерения да ги напада. Възможно е причината да са Американските милиаредери и притеснението, че Хитлер е човек на Рокефелерите (което вероятно е точно така в някаква степен), тоест подставено лице на Американската Империя.

Някои моменти от статията:
‘Историята („официалната“) от последните сто години е подвеждаща, защото представя Великобритания и САЩ като съюзници, но всъщност те никога не са били съюзници. Те се съревноваващи се империи.’

‘Подробен план за нахлуване в Канада, озаглавен „Основен план за война на армията и флота Червено“, е одобрен от Министерството на войната на САЩ под председателството на Хърбърт Гувър през 1930 г. Той е актуализиран през 1934 и 1935 г. по време на председателството на Франклин Д. Рузвелт , Той е „спрян“ през 1939 г. след избухването на Втората световна война.’
‘Имаше секретен план, първо формулиран през 1942 г., потвърден с разсекретените документи от 15 септември 1945 г., че Съединените щати имат намерение да водят ядрена война срещу Съветския съюз.’

‘Този проект не се осъществи, тъй като Съветският съюз имаше информация за този план, първоначално формулиран през 1942 г. и бяха в процес на разработване на собствена оръжейна система.
Но това, което искам да кажа, е, че оръжейната надпревара не започва със Студената война. Надпреварата с оръжия започва с проекта Манхатън (стартиран през 1939 г.), който се състоеше в изграждането на способности за ядрено оръжие в Съединените щати. И Канада, между другото, беше партньор в този проект. И Великобритания.’

‘Друг аспект на хегемонията на САЩ, както го казвате, е и икономическото измерение. Разговаряхме с Майкъл Хъдсън преди няколко месеца и, знаете, той спомена използването на американския долар при поддържането на контрола и финансирането на военните им програми.
Бихте ли коментирали смисъла на щатския долар и начина, по който се използва за поддържане на хегемоничната роля на Америка – за начина, по който са успели да използват създаването на институции като Световната търговска организация, Световната Банка и за американският долар като валута – като световната валута на петродолара?’

‘Тази доларизация на икономиката след Втората световна война премина през няколко етапа. В крайна сметка това доведе до това, че Световната банка и МВФ играят проактивна роля в държави, които са бивши колонии на западноевропейските сили: Субсахарска Африка, Югоизточна Азия и разбира се Латинска Америка – с други думи, това бяха т.нар. наричани „развиващите се страни“.’

‘И определено това наистина е в известен смисъл резултат от Втората световна война, при която всички конкурентни имперски сили в крайна сметка са унищожени. Е, те вече не са конкурентни сили и говоря за Италия, Франция, Великобритания, Белгия, Холандия и разбира се Германия.
Цялата тази структура е окончателно изравнена и много от така наречените развиващи се страни – територии на тези бивши колониални сили – сега са в сферата на влияние на САЩ.
А доларът е тяхната прокси валута.

Това е структура на господство и хегемония, използваща валутни пазари, условия на икономическата политика, контрол на заплатите, контрол на цените и т.н.
И тогава това е и целият процес на преместване на индустриалната дейност към икономиката на евтината работна ръка. И много от тези икономии на евтина работна ръка са бившите колонии на Западните сили.’

‘Съединените щати са основната сила в поддържането на Студената война до нейния „официален край“ през 1989 г. Но всъщност Студената война не свършва. Докато Съветският съюз вече не съществува, сега САЩ-НАТО насочват заплахите си срещу Руската федерация (която е добросъвестна капиталистическа страна).’

‘Но когато погледнете хегемоничните цели на Съединените щати, осъзнавате, че това, което се случва днес в Обединеното кралство, е назначаването за премиер на Борис Джонсън като марионетка на американския прокси режим. Това е нещо, което не е толкова лесно да се обясни. Трябва да спомена, че има и други случаи на подобни марионетки, особено във Франция и Германия. Но това означава, че по същество САЩ имат намерение да завладеят европейския пейзаж.
С други думи, това, за което САЩ настоява, е неолибералното преструктуриране на Великобритания, широката приватизация, отмяната на социалната държава, нещо, което е изградено в ерата след Втората световна война, а именно социалдемокрацията. И което няма нищо общо с британския колониализъм.
Така че, мисля, че това е краят за Великобритания. Дестабилизацията на Великобритания като национална държава.
Тази дестабилизация е проекция на Вашингтонския консенсус.’

‘Мисля, че по-широката цел на САЩ е да създаде нестабилност в целия европейски пейзаж. Брекзит и икономическият хаос в Англия обслужват американските интереси, защото отрязват Великобритания от Европейския съюз. Но също я вкарват в цяла поредица от търговски споразумения и т.н., които са в полза на САЩ. (т.е. финансовите интереси на САЩ).’

‘Иронията е, че експанзионизмът и хегемонията на САЩ се хранят със създаването и разрушаването както на националните, така и на местните икономики. Резултатът е икономическа и социална дестабилизация.
Спонсорираните от САЩ неолиберални реформи дестабилизират националната икономика и създават социални разделения. (Например разделенията, създадени в държавите-членки на ЕС). Националната държава се раздробява. (напр. Югославия и Чехословакия са разбити). Създават и разделения в рамките на националните общества.’

‘В същото време войната срещу тероризма се използва, разбира се, за да отслаби тъканта на западноевропейските страни: тя задейства бежанската криза. Последното е белязано от хора, които бягат от военните театри в Сирия, Ирак или другаде. Бежанската криза е пряк резултат от американската военна агресия, независимо дали това е пряка военна акция или дали е резултат от спонсорираните от САЩ терористични бунтове.
Целият европейски пейзаж сега е в криза политически и социално. И това е следствие от войните, водени от САЩ в Близкия изток.’

‘Така реалната икономика е в криза. В сърцевината на американската империя има голям дял от американското население, което дори не може да си позволи храна.
Това е ситуация на обедняване на най-богатата страна на планетата.’

‘Но същевременно цялата инфраструктура на американската икономика е в криза.
И подозирам, че това ще доведе до обрат, защото империята вече не е в състояние да отстоява своята хегемония във връзка с реалната икономическа дейност.’

Чърчил

Призът за най-откачен, аморален, расистки и психопатичен военнопрестъпник през Втората Световна Война, печели Чърчил.

Второто място в моята скромна класация, си поделят Хитлер и Труман. Третото място делят Сталин и Рузвелт.

Искам да кажа две думи на апологетите на Фашистките режими през първата половина на 20 век. По това време почти навсякъде по света управляват фашисти. Най-известни са Италианците и Германците, но и в другите държави има фашистки правителства. Фашизмът е естествен другар на капитализма. Когато капитализмът се превърне в корпоратокрация, което става лесно и бързо, това по същество е фашистки режим. В зависимост от това колко организирана и безскрупулна е полицейщината, тоест колко е силна полицейската държава във фашистките режими, имаме лоши, зли и ужасни режими.

По това време Британската Империя е като съвременната Американска Империя. Тя е приятел и финансист на всякакви откачени фашисти, расисти, мрази правителствата по света, които не са част от The Commonwealth и ги нарича ‘комунисти’. The Commonwealth е нещо като ‘Свободния пазар’ днес. Всички, които не са част от ‘свободния пазар’ са лоши, гадни комунисти, руски тролове и терористи, които нямат демократични ценности.

Както вече писах:
‘Няма по-интуитивно и естествено нещо от това Хитлер да иска да превземе Русия. Руснаците са ‘subhuman’, имат много земя и ресурси, които ‘не им трябват’, те дори пътища нямат, но ще направят Германия самодостатъчна. Руснаците са ‘комунисти, управлявани от Евреи’. Ще се съгласите с мен, че няма по-добри кандидати за концлагерите.

Доколкото разбирам действително много от Западния елит е получил панически атаки от идването на власт на комунистите в Русия. Много държави на Запад по това време са фашистки. Едрият бизнес с репресивен държавен апарат.’

За Рузвелт и за младата Америка по това време, Британската Империя е по-голяма заплаха от Съветския Съюз. САЩ и Съветския Съюз не са врагове до Студената Война. САЩ помага на Русия да възстанови икономиката си и да влезе в Индустриалната епоха след унищожителната Първа Световна и ужасната Гражданска война.

Защо въобще започва Студената война и кой точно е замесен, все още е загадка за мен. Разбира се, причините вероятно са братята Дълас и ЦРУ, откаченият Чърчил и такива като него, които искат Трета Световна Война (Operation Unthinkable) веднага след приключването на Втората, има общо с бюджета на Пентагона, който има нужда от враг, с Американската хегемония по света.

След убийството на Кенеди, изглежда ненормалните елементи сред Английските и Американските елити и милиардери, поставят началото на идеологията за Американска Световна хегемония на всяка цена. С убийството на Кенеди, вероятно откачените психопати превземат Америка и днес тя е оръжието им срещу света.

Хитлер е марионетка на Английската аристокрация, фашистите от Лондонското Сити и Уолстрийт. Хитлер си прави сметката да управлява света заедно с Британската Империя. Не ми е ясно защо Чърчил, който е част от Британската аристокрация, решава да лъже англичаните, че Хитлер иска да ги напада. Часто от Аглийската Аристокрация и Уолстрийт изглежда да разлюбват Хитлер, вероятно защото не им ходи много по акъла.

Тъй като Чърчил е лъжлив, расистки военнопрестъпник, който не само, че има огромна вина за Втората Световна война, за престъпления с химически оръжия и за престъпления срещу собствения си народ, за милиони индийци, умрели от глад, но иска и Трета Световна Война, той заслужено получава първото място. Никой друг не може да се похвали с такава липса на скрупули и здрав разум.

Информация

Няколко пъти са ми казвали нещо подобно на ‘Ваня, аз се занимавам с тези неща, а ти знаеш повече. От къде вадиш тази информация?’
Ако вярвате, но наистина вярвате в свободата на мисълта и в свободата на словото, ще се ровите в много странни сайтове и ще четете странни неща като мен. Така изглежда свободата на мисълта и свободата на словото. Хората да могат да обсъждат непопулярни и шантави идеи.

Има източници на информация, които имат добра документална и фактологична основа, изводите, които авторите правят, са сравнително логични, теориите им за света не са ужасно откачени. Това не означава, че са верни или че трябва да ги споделяте, но ако документите и фактите са верни, човек може да си вади свои изводи. Винаги зависи от вас да отсеете кое е вярно и кое не и доколко може да вярвате на това или онова. Има източници, които са много шантави, откровено пропагандистки, но сред тях може да откриете добре пазени тайни, малко известни факти и да си правите своите изводи.

Ако четете нормални и достъпни неща, никога нищо няма да научите. Казвам го съвсем буквално и с цялата сериозност на това, което твърдя. Това е най-лошият вариант. По-добре четете за Масоните, баба Ванга и Илюминатите, отколкото лъжите, които ви се сервират всеки ден от скъпоплатените пропаганда машини. Ще имате по-точна представа за света, отколкото средностатистически интелигент, който пази разумна информационна хигиена и старателно избягва ‘Руски хибридки’. Най-обичам представители на последните да ми обясняват ‘Ха, Ваня, още малко и ще спорим дали земята е кръгла’. О, Боже, какво като знаете, че Земята е кръгла? Голяма гордост, майна. Един, ей, такъв гледах в един документален филм за престъпленията на Израел срещу палестинците, който каза съвършено същото нещо на един еврейски активист, който се опитваше да изобличи тези престъпления – ‘Ха, твърдиш, че Израел е отговорна за престъпления срещу палестинците? Още малко ще кажеш, че Земята е плоска…’.

Ако четете откачени неща, автентични неща, непопулярни гледни точки, рискувате да се заблудите, трудно е да се прецени кое е вярно и кое не. Но това е начинът да откриете истинска информация. Ако чакате Гугъл, Фейсбук или чакате някой друг да ви смели информацията и да ви я снесе, сте безвъзвратно загубени малки нещастни роби на Матрицата…