Месечни архиви: юни 2019

Сирия и Ал Кайда

Намерих разсекретен документ от 2012 година, който описва кой е ‘опозицията’ в Сирия.

Сирия и Ал Кайда

Youtubue цензурата за Сирия или какво ще стане, ако си кръстите клипчето “Страните от Залива, Турция и Запада работят с Ал Кайда.”:

Ние не говорим за тези неща…

Защо имаме вещица на логото на Анимус?

По повод на това видео, което беше пуснато … в една група: Няма добро и зло. Просто сатанизъм.

имам много какво да кажа… Но само ще вкарам малко филмчета и цитати:

Феминизъм и Сатанизъм

Аман от психопати и от Ницше

“It was there that he became fascinated by the philosophy of Nietzsche, began referring to himself as a Satanist and immersed himself into the bohemian life of the city.”

Fucking psychopaths: Ayn Rand and Nietzsche and of course Social Darwinism

In the late 1960s and early 1970s, LaVey melded ideological influences from Friedrich Nietzsche, Ayn Rand, H. L. Mencken, and Social Darwinism with the ideology and ritual practices of the Church of Satan.
He wrote essays introduced with reworked excerpts from Ragnar Redbeard’s Might Is Right and concluded with “Satanized” versions of John Dee’s Enochian Keys to create books such as The Complete Witch (re-released in 1989 as The Satanic Witch), and The Satanic Rituals.
The sociologist of religion James R. Lewis even described LaVeyan Satanism as “a blend of Epicureanism and Ayn Rand’s philosophy, flavored with a pinch of ritual magic.” The historian of religion Mattias Gardell described LaVey’s as “a rational ideology of egoistic hedonism and self-preservation”, while Nevill Drury characterised LaVeyan Satanism as “a religion of self-indulgence”. It has also been described as an “institutionalism of Machiavellian self-interest”.

Последно – защо толкова борци за права имат общо с психопатите, тоест там сатанистите (или каквото и да е било)?
Защото:
John Milton’s epic poem Paradise Lost
However, in portraying Satan as a victim of his own pride who rebelled against God he humanized him and also allowed him to be interpreted as a rebel against tyranny

Защото и според едните и според другите винаги говорим за власт.

Традиционни ценности срещу всички останали

Вижте. Целият “мултикултурализъм” е нищо повече от начин да продължават да правят войни в Африка и Близкия Изток, да съсипват държави, на които да им правят масова приватизация и да си разширяват настоящите пазари. Тъй като имаше популярни настроения срещу тези войни – се появи голямо финансиране на пропаганда, която да накара Европейците да си затварят устите и много да не мрънкат срещу войните и чужденците. Това го правят, защото Европа е в демографска криза и няма кой да работи. Тоест – веднъж ходят да им рушат държавите и втори път експлоатират емигрантите и бежанците от тези съсипани държави да се конкурират наравно с Европейците. В повечето Европейски държави няма политики за насърчаване на раждаемостта. За какво да се раждат още европейчета, които ще тормозят силните корпорации, европейската бюрокрация и финансовите картели с протести и претенции? Няма нужда от деца, има достатъчно чернокожи и араби, които да работят.

Аз съм изключително толерантна към обратни, етнически малцинства, бежанци и жени, стига всеки да спазва законите 🙂 По очевидни причини – все пак съм жена. И нямам никакви особени сантименталности към традиционни ценности. Но човек, за да се нарича “европеец”, “хуманист”, “гражданин на света”, “цивилизован”, “с ценности” първо трябва да обича детето си, семейството си, родината си, после Европа, Русия, хората в съсипаните държави, после света. Не можеш да имаш претенции, че пет пари даваш за гей права, жените, човечеството и да не си обичал своето. И да ходиш да сипеш бомби на същите тези жени и деца, след което да ги оставиш на Ислямска Държава. Или да даваш пари на Ислямска държава. Толкова за феминистката Хилъри. 🙂

Това, което представляват крайният феминизъм, Гей лобитата и движенията за социална справедливост, е начин все по-малко деца да се раждат от една страна и от друга – популацията да е един срещу друг, разединена и да е все по-глупава. И все по-еднаква.

Така е лесно. Радикалната сексуалната свобода и нежеланието за деца е пряко следствие от крайният егоизъм и хедонизъм, които са поощрявани от консуматорското общество и капитала. Да не говорим, че някои милиардери директно си казват, че твърде много хора има на тази планета, трябва да ги посъкратим и няма нужда от деца. Това допълнително натоварва обаче икономиките на всички държави, в които няма хора в работоспособна възраст, които да издържат пенсионерите и въобще да плащат за социалната сфера. Какво ще излезе от всичко това, не зная. Но всичките тези заблудени правозащитници и всичките не толкова заблудени правозащитници, както и хората, тоест ние, които протестираме срещу кретенската Стратегия сме изправени срещу нещо голямо. Действа се по план и се гонят цели, които нямат нищо общо с никаква права. И какво ще излезе от всичко това и дали ще го спрем – не зная.

Кръгът Капитал и медийната свобода

Демократична България, която има претенции, че ги е грижа за правата на човека, плаче за свободата на словото

Дневник, Капитал, Медиапул и още няколко по-малки медии, които служат за пропаганда организации на Западни лобита, интереси и местни олигарси, от години ръсят крокодилски сълзи за липсата на “медийна свобода в България”. Същите онези, дето какво ли не писаха срещу народа си. Срещу родители, учители, адвокати, психолози и въобще всеки, който не желае Национална Стратегия за детето 2019 – 2030. Не защото е “домашен насилник”, “руски трол”, “християнски фундаменталист”, “брадат балкански неандерталец” или обикновен “хейтър, расист и простак”, а защото му е ясно за какво и как е написана Стратегията и законите покрай нея. И тя не защитава децата, нито помага на семействата.

Биволь, на които Иво Прокопиев или някой от неговия кръг вероятно дават указания, за да намерят начин да се разправят с особено наглата мутра Делян Пеевски, се опитаха да използват убийството на Виктория Маринова, за да си направят реклама, което на мен ми се струва особено гнусна постъпка.

Бруталното убийство, дело на пиян циганин, няма доказателства да е свързано с работата на Маринова. И доколкото ми е известно – той е още в затвора и не са го самоубили. Това би било рисковано, ако някой е поръчал на Северин Красимиров да се напие, да я изнасили и да я убие по особено жесток начин. Има риск да се разпее, ако вече е изтрезнял и да се разбере кой е поръчителя.

Иво Прокопиев създава впечатлението, че си има преференциално място сред шефовете на Фейк Нюз организации, които са добре дошли при Репортери без граници. А, Репортери без граници създават впечатлението, че работят не за, а срещу хората, защото “медийната свобода”, която защитават, не рядко е свободата на лобитата, Пентагона и корпорациите да използват журналистиката за пропаганда и да си разчистват сметките.
Подозирам, че ни сложиха на 111 място заради Пеевски и заради неговите Тотал Булшит Нюз организации, срещу които останалите олигарси се жалват навсякъде по Европата. 111 място обаче дори на свръх заблудените български журналисти им се видя прекалено. Но те не можаха да си обяснят как стана така и кой поръча това.
Сега Дневник, Капитал и Демократична България отново леят сълзи. Твърдят, че “Целта е българските граждани да бъдат лишени от демократичното си право на информиран избор и държавата да бъде окончателно захваната и феодализирана.”, което трябва да призная, че е самата истина. Само че Демократична България, Капитал и Дневник са част от проблема и не са част от решението.

Иво Прокопиев
Разградската прокурорка измъква Прокопиев и компания от аферата „Каолин“ Първоначалната оценка на „Каолин” е за цели 31 млн. лева и тя съвсем не устройва групичката „приватизатори” Единственото на Балканския полуостров предприятие за добив и преработка на каолинова суровина „Каолин” АД…
Иво Прокопиев и Каолин

Петьо Блъсков – директор на вестник Труд
През годините Блъсков беше и деен участник в сдружения като Г-13 и Бизнес клуб “Възраждане” – организации, които събираха на едно място силните към момента фигури, които разчитат основно на държавата за своя бизнес. Там евентуалният нов собственик на “Труд” правеше компания на лица като Валентин Моллов, Илия Павлов, Васил Божков и др.
През 2007 г. десет години след като продаде първата си пресгрупа, Блъсков се раздели и с “Монитор”, “Телеграф” и “Политика”, като ги продаде за близо 10 милиона лева на бившата шефка на тотото и майка на депутата от ДПС Делян Пеевски – Ирена Кръстева.
Блъсков е сред учредителите на Българския медиен съюз (БАС) през 2012 г. заедно с Делян Пеевски, Тошо Тошев (в. “Преса”) и Валери Запрянов (списание “Тема”).

Кой е Петьо Блъсков

Кирил Домусчиев – Нова

Кирил Домусчиев – Олигархия и медии

Така е, когато всичко е бизнес. Големите компании не представляват независима журналистика. Представляват пропаганда организации на собствениците си или за най-добрите приятели на собствениците им. Няма как наистина да “информират” потребителите си. И колкото повече този бизнес се окрупнява, толкова по-голям монопол имат върху информацията. Ако искаме да сме информирани – не чакаме на медиите.

Национална Мрежа на Децата

 

Национална мрежа за Децата e съставена от благотворителни организации с финансиране от Норвегия, Франция, Германия и САЩ. Te щели да се грижат за уязвимите, бедни и нещастни деца на България, както и да превъзпитат българите да не си бият децата. Колкото по-бедни, уязвими и нещастни, толкова повече благотворителност.
Само аз ли виждам конфликт на интереси?

Как ще решим бедността и неграмотността? Познахте – няма да ги решим. Но ще възпитаме родителите, които по презумпция много искат да си бият децата, да не ги бият и така ще решим всички проблеми с възпитанието и отглеждането на новото поколение промити мозъци.

Ще учим децата на това как да се оправят в интернет (много е важна дигитализацията на обществото – защо? на този въпрос ще обърнем специално внимание, защото е важен), как да правят опасен и безопасен секс (много е важно това за промиването на крехки детски мозъци и за изнасилването на невинността на детството), ще се интересуваме от чувствата на децата в неработещото здравеопазване и образование, но най-вече в семейната среда, която ‘експертите’ не знаят дали е или не е токсична, затова предлагат ‘криминализиране на шамарите’. Ще контролираме родителите дали хранят, обличат и гледат правилно децата си и когато поради бедност, неграмотност и гетоизиране попаднат под ударите на закона – ще се отнасяме с тях хуманно, като подозираме семейството в неприемливи възпитателни практики и си приемем чисто нов Закон за детско правосъдие, който ще обслужва приемната грижа. Закриваме кошмарните комунистически интернати, правим си два-три по-чистички и останалите деца ги даваме на приемни родители.
Отчет за всички мизерии, които успяха да свършат НМД за 2018 година

Да ви запознаем с Любо! Той, както повечето специалисти по децата, е финансист! Люби винаги си е мечтаел да се реализира в неправителствения сектор, защото нищо не разбира от шизофреничното поведение на фондовите борси и е хвърлил око на ужасяващия интернат „Ангел Узунов“ в гр. Ракитово. Любо от малък си мечтае малките негодници, които престъпят закона, да бъдат заключвани в по-добро място от това! Затова Любчо работи неуморно за Закона за детско правосъдие, който ще позволи на неговата организация най-после да направи ремонт на интерната, а за онези, за които няма място, има приемни родители. За приемните родители неуморно работи Иванчо от фондация Агапедия. Иванчо и Любчо са само част от експертите, които знаят как да затворят цикъла на бизнеса с приемната грижа и социалните услуги! Но екипът на Национална Мрежа за Децата може много повече!
Любо и екипът на НМД

Финдация АОК също работи неуморно. Американците са свръх загрижени за нашата система. Да вземат да си оправят тяхната?
Американци, известни с това, че заключват невръстни деца зад решетките, дават акъл за Закон за Детско правосъдие

Икономисти и експерти по превръщането на обществото в дигитално общество.
Arc Fund
И се занимават с климата ARC FUND Climate Change

Отново американски пропагандни организации:
Фондация “Свободна и демократична България” е частна и изцяло независима неправителствена организация. Тя е основана на 14 юни 1991 г. от Ивон и Димитър Паница. Целта на Фондацията е да подпомага процеса на демократизация на българското общество на основата на плурализма, свободната преса, свободния пазар, толерантността, образованата младеж и открития диалог.
Отново виждаме връзката между правата и капитала и фейк свободния пазар.

Ето и част от промените в законите, които си приеха.
“Новият закон за социалните услуги, който в края на годината влезе в Народно събрание беше разработен с наше активно участие. В няколко становища изказахме нашето одобрение за принципните положения, които той въвежда, сред които – общодостъпност на услугите, ясното деклариране на фокус върху качеството на социалните услуги и въвеждане на интегриран подход при предоставяне на услугите – концептуално нов момент в сферата на социални услуги.”

Закон за социалните услуги

“Всички деца и млади хора имат право на основно образование, което трябва да бъде безплатно. Богатите страни трябва да подкрепят бедните в постигането на това.”

Директна заявка за промиване на мозъци. 🙂

Те били казали, че ТРЯБВА! “Темата за задължителното предучилищно образование за 4-годишните отново беше на дневен ред през годината, като според Плана за изпълнение на Стратегията за намалява-не дела на преждевременно напусналите образователната система (2013-2020) свалянето на долната граница трябва да се случи до 2020 г. и да обхване 90% от децата на тази възраст.”

Национална мрежа за децата настояват!

– Широко популяризиране на Стратегията и разясняване на нейните концептуално нови моменти от страна на ДАЗД и другите държавни институции на достъпен и ясен език, който да обясни каква промяна биха донесли те на практика в живота на децата и семействата.
– Обща стратегия за комуникация на последващите стъпки – създаването на Пътна карта за изпълнение на Стратегията и първата тригодишна програма.
– Организиране на обществени дебати за преодоляване на езика на омразата, който поражда спорни теми при публикуването на Стратегията за обществени консултации – напр. темата за телесното наказание. (езика на омразата :D)

Добре дошли в дигиталната епоха! Какво значение има, че сте неграмотни:
“Отчитаме необходимост да се ускори реформирането на образователната система в посока към изграждане на умения за 21 век. Предлагаме в Стратегията да се планира въвеждането на методите за системно развиване на дигитално-медийна грамотност на учениците от 1 до 12 клас чрез смяна на методите на преподаване и междупредметни връзки със широко използване на дигиталните технологии. Това трябва да бъде приоритетна цел на МОН в следващите години.”

Няма да коментирам повече. Ще публикувам някои от многото мнения в интернет.

“Защо съм ПРОТИВ Националната стратегия за детето 2019-2030, в настоящата ѝ смислово-логическа конструкция и текстова редакция!

ЦЯЛАТА КОНСТРУКЦИЯ НА СТРАТЕГИЯТА Е ДЕФЕКТНА!
– Липсват разписани възможности за непосредствен граждански и родителски контрол върху дейността на ангажираните институции и организации и конкретните им действия в процеса на намеса в семейната среда!
– Документът създава усещане, че главната и водещата му цел е да обезпечи административно-процедурните възможности, за осъществяване не толкова на процес защитаващ интереса на децата, колкото процеса на гарантирано усвояване на финансовите средства, по линия на бюджета и донорските програми за следващия период 2019-2030 година! С две думи – водещата цел е да се гарантира поминъкът на армията от чиновници и НПО-деятели на заплата, които все още не са обяснили смислено – как така – хем числеността им и усвоените от тях финансови средства нарастват, хем и проблемността, с която уж се „борят“ се увеличава, вместо да се свива и намалява и не означава ли това некомпетентност и слаба ефективност, респ. кой и каква отговорност понесе – поименно!?!
– Абсурдно и непропорционално, поради което и нецелесъобразно е – ДАЗД да трансферира (outsource-ва) ключови дейности към съмнителни субекти, чийто персонален субстрат (вкл. служители и сътрудници) е НЕПРАВОСУБЕКТЕН на служебната и дисциплинарна отговорност, която законодателството вменява на ДЪРЖАВНИТЕ служители, както в административен, така и в наказателно-правен аспект! Това е порочна практика, която Стратегията не само допуска, но и съзнателно благоприятства и тенденциозно насърчава!
– Оформя се един порочен кръг: „Повече проблеми = Отпускане на повече финансови средства“, съответно: „Още повече проблеми = Още повече финансови средства!“, като не само не се търси отговорност на провалилите се в овладяването на проблема длъжностни лица, а даже им се дава правото да прехвърлят отговорностите си на НПО организации, в които персоналната отговорност още повече се размива! Къде е логиката? Създават се НПО-та, които във времето се превръщат в МАСТОДОНТИ, опериращи с огромни и все по-многомилионни бюджети, което ДОКАЗВА, че в резултат на дейността им, проблемите избуяват, вместо да се свиват и ограничават! Това ли е идеята им – да усвояват все повече и повече средства и едва ли не да имат НЕОБХОДИМОСТ от поддържане и задълбочаване на проблемността в сферите, в които оперират, за да им се гарантира и развива още по-бързо и богато… поминъка!
– Абсурдно и крайно неприемливо е, НПО да се трансформират в пара-административни служби и институции, разполагащи с непропорционално много правомощия с оглед административната и служебната отговорност, на която подлежат служителите и сътрудниците им, както и с оглед на много по-високата непрозрачност и скритост на процеса на извършване на самите фактически действия и почти пълната липса на възможности за граждански достъп до информация по ЗДОИ или непосредствен превантивен контрол върху цялостната им дейност и/или върху отделни конкретни действия, за които има получени сигнали!
Има и още, и още, но и изброеното е напълно достатъчно!”

Коментарите под Стратегията са съвършено адекватни. Аз не бих могла по-добре да се справя:
Стратегията

“Стратегията е връх на чиновническата глупост”
„Стратегия“ предизвикваща смях”
“Пътят към ада е застлан с добри намерения”
“1984 в “Национална стратегия за детето 2019- 2030”
“Барневарн вече чука на вратите ни!”
“Ставате смешни вече!!!
Тези НПО-та, които са писали стратегията, сега сами си викат “Браво!” и я оценяват като положителна, не се излагайте поне! Не знам психолозите как наричат този феномен, но не е редно. Държавата, която продаде България – заводи, летища и т.н. чрез съмнителна приватизация, концесии и какво ли не, сега се опитва легално да продава интересите на децата чрез вмешателство в семейството и възпитанието. Ние, родителите, нито пък децата ни, НЕ сме собственост на държавата и тя няма право да се разполага нито с нас, нито да продава интересите ни на когото и да било, независимо дали Уницеф или на джендърска европейска пропаганда!!! Всяко нещо отвън, което не е в интерес на България, ще бъде отхвърляно до край – справка – Истанбулската конвенция! Българинът може да блее, докато го грабят и стрижат, но за децата си е готов на всичко! Не може държавата да е лош стопанин на всичко, а да се води добър стопанин на децата ни…
“Детските ” организции не се представляват от деца. Те се управляват от възрастни хора, които разполагат с едни пари от едни фондове в името на децата. От името на всяко дете може да говори само семейството му. Стига демагогия!
P.P. Забравили сте да ни препоръчате поза, в която да ги правим : ))))”

Безумната претенция на държавата за тотална власт над личността:
Най-безумната стратегия ever!

Няма никакво съмнение, че Националната стратегия за детето 2019-2030 г., „Всички права за всички деца“ е връх на чиновническата глупост и живо доказателство за интелектуалния дефицит сред бюрократите в България.
Връх на чиновническата глупост

“Тази стратегия е обида за всеки български родител, заклеймен от нея като престъпник до доказване на противното и абсолютно негоден да се грижи и възпитава собствените си деца. Левски и Ботев се обръщат в гроба! Бориха се и дадоха живота си, за да ни извоюват свободата, която сега някакви хора без грам самосъзнание планират да ни отнемат и да я заменят с аболютен терор.И защо? И сега има закон който защитава детето от физическо и вербално насилие, но трябва в институциите да работя човеци с главно Ч, които да ги е грижа за децата и да си вършат работата, а не е така. Нека бъдем честни, модерно е да защитаваш детото, освен това добре финансирано, а в България затова се пишат тия проекти-едни хора да усвоят едни пари. Това ще е за сметка на българските деца и родители, но кой го е грижа??
Изместването на фокуса към родителя като главен виновник за детското насилие цели и друго, прикриване на факта че Социалните служби са некомпетентни и не успяват да се справят с проблема. Деца се женят насила на крехката възраст от 12-13 г, на толкова раждат и първите си бебета, склоняват се да просят или пронституират, достатъчно е да обиколиш църквите в столицата на големи християнски празници, за да видиш отпред жените с очевидно упоени бебета, които стоят часове на студа, за да съберат повече пари. Там намеса няма, всичко е наред. Но някой е плеснал детето си през ръцете, Содом и Гомор-престъпник!
Уважаема Асоциация Родители, съжалявам но да се твърди, че насилието винаги е в следствие на такова в семейството е повече от смехотворно. Насилието е навсякъде – в яслата и детската градина, в детските филмчета, в игрите на които тинейджърите играят с часове-един Кънтър страйк например, в новините, в интернет, в почти всеки филм по телевизията. А насилници в училище често стават деца, на които у дома никой и за нищо не поставя граници и не се кара. Хайде пак си проверете записките и статистическите данни.”

“Национална бизнес стратегия с децата 2019-2030 – 1-2-3”
“Родител съм и не съм съгласна с “преписаната” по западен образец т.нар. стратегия”

Тук имаме някаква заблудена Юлия. Или от Демократична България или от някое НПО, няма какво друго да е:
“ПОДКРЕПЯМ СТРАТЕГИЯТА”

Връзка

НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ЛИБЕРАЛНИЯ ‘ЕЛИТ’ 2019-2030 г.

“Според едно социологическо изследване, шумно оповестено тези дни се оказва, че неграмотността сред българските ученици е добила грандиозни размери. Децата масово не можели да отговорят на елементарни въпроси от историята и математиката, изучавани в училище, но за това пък почти всички знаели кой е Азис.”

DW Азис, неграмотност. Явор Дачков размишлява

Българчета слушат чалга, пият, пушат, правят секс, нищо не знаят и стават все по-агресивни. А, циганчетата отдавна са ударили дъното и са масово награмотни. Някои от тях се обърнаха към Исляма.

Затова на помощ дойдоха експертите по права на децата и предложиха сексуално образование, повече толерантност, да учим децата на критично мислене, как да се справят с фейк нюз в интернет…

Тук Национална Мрежа за Децата се обръща към всички критики към кретенската си стратегия като “преодоляване на езика на омразата”. Така те ще преодоляват възмущението и несъгласието на хората – като изкореняват “езика на омразата”.

“Организиране на обществени дебати за преодоляване на езика на омразата, който поражда спорни теми при публикуването на Стратегията за обществени консултации – напр. темата за телесното наказание.”

Експертите, които се опитват изкоренят всяко критика към своята експертност, щели да учат децата на критично мислене.

Българският либерал, наплашен от пропагандата на различните, които крещят ‘не на омразата’, е заразен с определен вид невроза.

Наивните либерали не са обект на този документ. Целевата група на НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ЛИБЕРАЛНИЯ ‘ЕЛИТ’2019-2030 г. – Продължение е групата на изтрещелите либерали и не-толкова-невинния либерален елит, но желаем да споменем в контекста на пропагандата ‘не на омразата’ и наивния либерал, обикновения човек, на който изтрещелите либерали и още по-истерясали НПО-та крещят ‘не на омразата’.

Пропагандата експлоатира доброто чувство, емпатията и искреното желание на наивния либерал да не изглежда като ‘расист’, защото той не е. Тъй като не желае да изглежда по този начин, той рядко се осмелява да критикува изтрещелите правозащитници, малцинства или либерали, които са съвършено наясно с този факт. Затова крещят ‘не на омразата’, колкото могат.

Не е учудващо, че либералният елит се идентифицира с различните, тъй като той самият се мисли за различен. Неговата различност не е в сескуалната му ориентация, цвета на кожата или джендъра, а в елитизма му. Той чувства своята различност като продукт на правилното образование, правилната имитация (защо е имитация? обяснихме в част първа) на Западните ценности и правилната омраза към Русия и комунистите. Либералният елит са моралните авторитети, които се кичат с власт, подобна на Църковната в една друга епоха още преди автентичният, класическият либерализъм да се застъпи за свободата на съвестта и на противоположните гледни точки. Моралните авторитети, борците за социална справедливост и мултикултурализъм и Капиталът напомнят романтичната връзка между Църквата и Монархът. Съдникът и синята кръв.

Въпреки потресаващите данни за масовата неграмотност и бедност на българите и на циганите днес, изтрещелият либерал твърди, че ‘всички наши проблеми’ са продукт на комунистическото образование:
ЧГ – представител на изтрещелите либерали

ЧГ: Трябва да си отговорите на въпроса, защо няма хляб за много българи. И пак ще намерите отговор в онези 45 години, не в последвалите 30. В тези 30 години, освен тежкото, може би непоправимо наследство от гнусния соц, се случиха прекрасни неща, може би най-добрите в историята на България! Да, страната ни е на 27 място, но сред най-богатите. Приеха ни в този клуб, категорично без да го заслужаваме, но трябва ежесекундно да сме благодарни и радостни от този факт! Хората не само “бягат”, а просто пътуват свободно, избират къде да живят, защото имат свободата да го направят. Правят го и богатите, не само бедните. Правят и от другите бивши соц страни…Това е напълно естествен процес. И нека пак повторим – негативите, които поемаме през годините на “преход”, са следствие на отвратителната система преди това. Последствията са много по-страшни, от очакванията. Но за да се разбере това, трябва да си живял в онова време и да го познаваш добре. Другото са тинтири-минтири, лъжи и фантасмагории.

ЧГ: Винаги ни се иска да е по, най и т.н. Няма как да бъдем друго освен обслужващ персонал, след като голямата част от българите са необразовани и неквалифицирани и това пак е следствие на соца. Европа не ни е длъжна с нищо, никой не ни е длъжен. Времето на нищонеправенето свърши. Няма кой да дава и да пуска. Трябва да се заслужи… Иначе краденето, корупцията, наглостта на политическата класа, са наследство от соца, както и манталитета ни. Така нареченият социализъм започна с чудовищна кражба и насилие, сега сърбаме надробената тогава попара…И да, вероятно е и след още 30 години, още да я сърбаме.

Vania Mileva По-голямо раболепничене пред ЕС, презрение към Българите и невежество скоро не бях чела.

Vania Mileva Под “необразовани и неквалифицирани” себе си ли имате предвид?

Има много тематики, по които изтрещелият либерал не може да говори, не познава и са взривоопасни за него и за събеседниците му, но сред опасните теми изпъква една и тя се нарича комунизъм. Изтрещелият либерал разбира от комунизъм точно толкова, колкото разбира и от капитализъм (защо? обяснихме в най-общи щрихи в част първа).

Данните за практическото ликвидиране на неграмотността от комунистическия режим у нас, за интеграцията на циганите, за циганските списания и заетост са ‘ужасяващи’ либрала. Той бива ужасен от комунистите и още по-изтрещял. Как можаха да направят те такова нещо.
Защо? Либералният елит ни обяснява:

“Немалко дивотии са експериментирани и при „приобщаването“ на циганите. Заради заплахата да попаднат в затворите, ако не изоставят своите катуни и не се заемат с общественополезен труд, много цигани приемат посочените им работни места за чистачи, овчари, строители и занаятчии в градове и села.” –

Тук либералът вижда един куп права на циганите потъпкани и спешна нужда Отворено Общество да се намеси.

“Партията и ДС разработват стратегии за вливането им в българската нация. Така се стига до идеята за заселване на цигански семейства в блокове, обитавани от българи. Тогава изрично е забранено циганите да живеят с турци – заради измислената от ДС опасност от „потурчване“. Вместо да се побългарят, както се надяват в ДС, настанените в новите блокове цигани събират роднините си в раздадените им „панелки“, а съседите им българи бързо започват да се изнасят от тези нови мини-гета.”

Тук виждаме много опасна пропаганда в действие. Цигани и сега се ‘ислямизират’, както самите DW признават

DW Признава

“По-нататък Методиева разказва, че след 1989 година ислямът е изживял същински ренесанс: “Сега религията отново е жива.”, което според Юлияна Методиева трябва да ни радва.

В същата статия виждаме пряка пропаганда в полза на Салафизма:
“Обществото се страхува от салафизма – това факт. А всъщност салафизмът е просто един определен начин за практикуване на исляма. Това е автентичният ислям“, обяснява Ахмед Ахмедов.”

Салафизъм или Уахабизъм е ислямът на Ислямска Държава, “Автентичният ислям”, Ислямът на фундаменталистите и Саудитска Арабия 🙂

А, в друга статия виждаме за какво наистина се бори Маргиналия

Любов ли бе да го опишеш – мултикултурализъм или културата на мултикултурализма

“Друго недомислие с участието на ДС е събирането на циганските деца в целодневни интернати, където да се образоват в по-цивилизовани условия. Но „мозъчните центрове“ на БКП и ДС не проумяват, че системата може да даде резултати само ако в интернатите се създадат възможности и за професионално обучение и последващо настаняване на подходяща работа. Вместо това, при навършване на 12-годишна възраст, децата са принуждавани да се върнат при родителите си в циганските махали, където отново попадат в порочния кръг бедност-безпросветност-бедност на квадрат.” –
Прекрасен пример за изтрещели либерали, които са успели да интегрират и да извадят от гетото някакво минимално количество цигани, клонящо към нула, да дават акъл на Държавна Сигурност и на Комунистите как се интегрират цигани или малцинства.

Никой не желае да оправдава Държавна Сигурност за произвола им над помаци, турци, цигани и българи. Но изтрещелите либерали се възмущават не от слабите страни на режима, а от силните. Те били ужасени. И ние никога не трябва да забравяме… И в Америка образованието било толкова добро. Може би. Затова студентите са с един трилион долара кредити. За образование. Още не си започнал живота си и банките са те хванали! Какво по-хубаво от това? Разбира се, винаги може да се направим, че не е вярно.

 

Според Ватикана, Даниела Горчева, Капитал, Дневник и още много либерали, България е почти свършена:

Ужасяващата интеграция на ромите от Комунистите

DW се застъпва за роми, турци и помаци

Ударихме Дъното

Ватиканът каза, че сме много бедни, но Папата каза, че иска да види бежанците.

Пак ударихме дъното. Даниела Горчева, която ще решава въпроса с неграмотността на циганите с Национална Стратегия за Детето.

Българи и деца в риск.

Пак риск.

В същото време те са сред най-страстните застъпници на Стратегията за Детето 2019-2030 година, заедно с госпожа Методиева, Американските неолиберали у нас (тоест бизнес, корпорации и фондации), БХК, Ромски организации.

Защо?

Следва продължение