Информация

Няколко пъти са ми казвали нещо подобно на ‘Ваня, аз се занимавам с тези неща, а ти знаеш повече. От къде вадиш тази информация?’
Ако вярвате, но наистина вярвате в свободата на мисълта и в свободата на словото, ще се ровите в много странни сайтове и ще четете странни неща като мен. Така изглежда свободата на мисълта и свободата на словото. Хората да могат да обсъждат непопулярни и шантави идеи.

Има източници на информация, които имат добра документална и фактологична основа, изводите, които авторите правят, са сравнително логични, теориите им за света не са ужасно откачени. Това не означава, че са верни или че трябва да ги споделяте, но ако документите и фактите са верни, човек може да си вади свои изводи. Винаги зависи от вас да отсеете кое е вярно и кое не и доколко може да вярвате на това или онова. Има източници, които са много шантави, откровено пропагандистки, но сред тях може да откриете добре пазени тайни, малко известни факти и да си правите своите изводи.

Ако четете нормални и достъпни неща, никога нищо няма да научите. Казвам го съвсем буквално и с цялата сериозност на това, което твърдя. Това е най-лошият вариант. По-добре четете за Масоните, баба Ванга и Илюминатите, отколкото лъжите, които ви се сервират всеки ден от скъпоплатените пропаганда машини. Ще имате по-точна представа за света, отколкото средностатистически интелигент, който пази разумна информационна хигиена и старателно избягва ‘Руски хибридки’. Най-обичам представители на последните да ми обясняват ‘Ха, Ваня, още малко и ще спорим дали земята е кръгла’. О, Боже, какво като знаете, че Земята е кръгла? Голяма гордост, майна. Един, ей, такъв гледах в един документален филм за престъпленията на Израел срещу палестинците, който каза съвършено същото нещо на един еврейски активист, който се опитваше да изобличи тези престъпления – ‘Ха, твърдиш, че Израел е отговорна за престъпления срещу палестинците? Още малко ще кажеш, че Земята е плоска…’.

Ако четете откачени неща, автентични неща, непопулярни гледни точки, рискувате да се заблудите, трудно е да се прецени кое е вярно и кое не. Но това е начинът да откриете истинска информация. Ако чакате Гугъл, Фейсбук или чакате някой друг да ви смели информацията и да ви я снесе, сте безвъзвратно загубени малки нещастни роби на Матрицата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *