Устойчиво Развитие в България

По-долу ще намерите връзка към сайта на ООН, където президентът Плевнелиев прави изложение на усилията на България в изпълнението на целите на Програма 21.

Програма 21 вероятно е нашето бъдеще. Независимо леви ли сте или десни, русофили или русофоби, капиталисти или комунисти и какви точно си мислите, че са проблемите на България. Това няма значение. Целите и политиките на програма 21 не са демократични, прозрачни или по желание. Стратегия за детето 2019 – 2030 година е част от Програма 21 например.

Признавам, че когато за пръв път чух за дневния ред на 21 век имах много неадекватни реакции. По това време все още нямах целия пъзел в главата си. Имах само отделни парчета, които разглеждах сами за себе си и не виждах това, към което водят. Когато ми казаха, че Глобалното затопляне може да не се дължи на хората например и цялата работа много прилича на манипулация, едно от възраженията ми беше ‘няма как това да е вярно, те не могат да измислят толкова сложна манипулация’. Как ще организираш Земята да си разтопи ледниците, НАСА да показва грешни температури, Руснаци, Китайци, Европейци и Американци да изстрелят счупени сателити, всички лаборатории по света да лъжат едновременно, а ЦРУ да си няма идея какво се случва? Твърде сложно, твърде сложна конспирация.

Но точно това са направили. Истерията с климатичните промени е част от много амбициозен план. Аз не мога да кажа дали Глобалното затопляне е манипулация, дали е лъжа, че ние сме причината или не. Аз лично предполагам, че Глобалното затопляне се дължи на нашата дейност в голяма степен. CO2 е парников газ. Не намирам други причини за затоплянето, което наблюдаваме. Ние сме много активни и няма как да не влияем на климата. Няма нормален човек, който да не е наясно с нашето разрушително действие върху околната среда. Но то се дължи най-вече на военните, на корпорациите, на геоинженерството, на същите онези олигарси, които са най-много загрижени за Земята днес. Това, което искат, е ние да платим сметката за разрушителното влияние върху планетата на начина, по който те натрупаха богатството си.

Част от Дневния ред на 21 век е истерията с Глобалното затопляне, Стратегия за детето 2019-2030, дигитализация и технокрация, урбанизация, отнемане на частната собственост, намаляване на населението, по всяка вероятност – икономическа криза, за да бъдат съсипани всички малки производители и каквото е останало от средната класа, присвояване на ресурсите на Земята, регулации, данъци и остеритет. Някои казват, че целта е да върнат човечеството във феодализма. Вероятно нещо такова. Градовете ще приличат на концентрационни лагери.

Сега… На мен все още всичко това ми звучи като фантастичен филм, но се случва. Как успяха да измислят цялата тази свръх амбициозна, високотехнологична и всеобхватна схема?

Не зная… Впечатлена съм.

Превод от изложението по-долу:

“България вече започна процеса на формулиране на механизъм за национално изпълнение на програмата за 2030. Ние правим нашата национална програма за развитие България 2030, като също така активно ангажираме гражданското общество, бизнеса, младите хора, академичните среди и медиите. Съсредоточаваме се върху образованието, високите технологии и иновациите. Нашата цел е развитието на екологосъобразна и енергийно ефективна икономика, която предпазва околната среда.
…………….
Един от начините да се постигне това е чрез образоването на по-младите поколения за важността на устойчивостта. От септември 2015. насам много български училища работят заедно с УНИЦЕФ по изпълнението на проект, озаглавен “най-големият урок в света”, насочен към запознаване на децата с Целите на Устойчивото Развитие. Като президент съм горд да кажа, че българските студенти и учители показаха голям интерес към тази инициатива.
…………….
Третата важна стъпка към постигането на ЦУР(Целите на Устойчиво Развитие) включва изграждането на по-силна и по-съгласувана система на ООН за развитие чрез засилване на нейната прозрачност, разходна ефективност и ефективност. Панелът на високо равнище за хуманитарно финансиране, съпредседателстван от Европейския комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси г-жа Кристалина Георгиева и Негово Кралско Височество султан Назиин шах на Перак направи безценен принос в тази насока.”

Да обърна внимание, че Кристалина Георгиева заедно с Иван Кръстев са сред българите, гостували на срещите на Билдърбърг.

Плевнелиев продължава:

“Докато работим за изграждането на нашия нов и устойчив модел на развитие, трябва да запомним кои ЦУР са в крайна сметка за децата. По време на междуправителствени преговори по програмата за 2030. България активно работеше за интеграцията на правата на децата във всички аспекти на развитието, поставяйки децата в центъра на програмата. И вече виждаме резултати. През април тази година в София стартирахме новата стратегия на Съвета на Европа за правата на детето. Софийската стратегия е приета по българското председателство на Съвета на Европа.”

Плевнелиев ООН

Първанов и ООН

Национална мрежа за децата промиват мозъците на младото поколение

Национална мрежа за децата предлага промиване на мозъците на цялото население

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *