Руслан Трад

Покрай някои Фейсбук активисти, които действително ги боли за Сирия и на които симпатизирам, реших да отделя малко внимание на човека на годината за 2014 Руслан Трад.

Ще започна с това, че анализите на ‘журналистите’ и у нас, и по света, на които им плащат, за да лъжат или за да се правят на неразбрали, обикновено имат претенции за ‘легитимност’ и ‘обективност’.

‘Обективност’ означава такива едни интелектуални акробатики и хлъзгави мозъчни тръстове, които целят да ви объркат и да останете с впечатлението, че сте чели нещо като журналистика и балансирана гледна точка.

‘Легитимност’ означава, че в тези ‘анализи’ са преплетени лъжи, изпуснати са факти, обръща се внимание на маловажното, важното не съществува или е дело на някакви конспиративни теоретици, руски тролове, обикновени тролове, неонацисти, комунисти, християни или простия народ, който не може да зацепи как ‘правилно’ да тълкува събитията.

Как работи цялата тази мрежа от агенти, известни като ‘журналисти’?

Да разгледаме произволен шедьовър на Руслан, озаглавен ‘Има ли “активни клетки” на Хизбулла във Венецуела?’

Руслан се бори с тероризма във Венецуела

На всеки човек, който все още не е претърпял медийна лоботомия, му е ясно, че изказванията на Помпео са насочени към аудитория, която не знае къде се намира Венецуела. Може би затова Руслан цяла статия разсъждава върху думите на държавния секретар и се опитва да свърже Иран с Венецуела. С което на драго сърце играе ролята на Pompeo’s bitch.

Дори не съм сигурна дали му плащат за това, може да му харесва.

‘Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви преди седмица, че ливанската организация Хизбулла има “активни клетки” във Венецуела. Той допълни също, че дейността на Иран, който е и основен спонсор на Хизбулла, се “отразява дълбоко на живота на хората във Венецуела и като цяло на Южна Америка”.’

Последното нещо, от което хората във Венецуела се чувстват ‘застрашени’, са ‘клетките’ на Хизбулла във Венецуела. Това е лично мнение, разбира се. Хората на Венецуела никой не ги пита какво мислят така или иначе.

“Хизбулла, които стават основен партньор на властта не само във Венецуела, но и в Кубa” – доказателства, които подкрепят подобно изказване, няма, не мога да намеря, а Руслан не посочва.
“Николас Мадуро реално разчита и на недържавен фактор като мрежите на ливанската организация” – доказателства, които подкрепят подобно изказване, няма, не мога да намеря, а Руслан не посочва.

По-нататък Руслан ни обяснява, че:

“В южноамериканската преса Хизбулла влиза предимно с негативни новини, какъвто беше случаят от миналото лято, когато бразилските и парагвайските власти извършиха мащабна операция за разбиването на криминална мрежа и която се оказа, че е изградена от членове на организацията. Тази новина допълни докладите на САЩ и западни служби от последните няколко години, че организацията разполага с криминални мрежи, за да се финансира.”

Сега предполагам, но не мога да съм сигурна, тъй като Руслан не е посочил нищо конкретно, но предполагам, че има предвид тази история, когато са заловили един нарко-нещо-си, за който САЩ и ционистите казали, че е свързан с Хизбулла и е ключова фигура в схемите с наркотици. Това е един човек…

“Бразилската полиция арестува беглец в петък, който се твърди от американските власти, че е финансист на Хизбула и който многократно е обвиняван в незаконна дейност в безгранична гранична зона, където се срещат три държави от Южна Америка.
Полицията задържа Асад Ахмад Баракат в ареста в град Фоз до Игуаку, който е дом на известния водопад Игуасу и седи там, където се сближават Бразилия, Аржентина и Парагвай. Тригранната зона, както е известно, отдавна е убежище за контрабандисти, трафиканти и фалшификатори, а американските власти и други твърдят, че това също е двойник за подкрепа и финансиране на тероризма.”

После анализаторът Руслан продължава:
“Тези данни освен, че не са тайна за експертите по сигурност, са и публично известни. Така например, на остров Маргарита, разположен във венецуелски води, има изградена силна мрежа от членове на Хизбулла. Под ръководството на Уго Чавес, венецуелското правителство изгражда масивни контакти с лидерството на организацията под знамето на борбата срещу империализма.”

Тук може и да има нещо вярно, но както ни казва Стратфор (ако Руслан не знае кои са Стратфор, определено не трябва да пише за нещата, за които пише):

“Нищо в този аргумент няма за цел да отрече помощта и подкрепата, която венецуелското правителство съзнателно предоставя на членове на марксистки групи от Колумбия и други държави, като по този начин допринася за рисковете за сигурността в региона. Нито има отричане, че Ал Кайда и други ислямистки групи като Хизбула имат история на операции (финансови и други) в Латинска Америка. Обаче няма искрен аргумент от консерваторите за национална сигурност в Съединените щати, че самият Чавес представлява заплаха за Съединените щати, като съзнателно помага и подкрепя джихадистите. Тази предпоставка може да е изкушаваща за намирането на политика срещу Чавес, ако Вашингтон, който е склонен да игнорира Чавес, докато е съсредоточен върху по-тежки въпроси като Ирак, приключи с търпението си, но логиката на ситуацията просто не би го подкрепила.”

Wikileaks Stratfor

Аз ще цитирам една друга медия. Ще оставя на Руслан да познае коя е тя:

Твърденията за връзки на Хизбула с Венецуела до голяма степен се въртят около един човек, бившият вицепрезидент на Венецуела Тарек Ал Айсами, който е от ливанско-сирийско потекло. Твърденията са насърчавани като факт – въпреки липсата на конкретни доказателства – от смесица от неоконсервативни мозъчни тръстове като Центъра за сигурно свободно общество и бивши служители на Буш, като Роджър Нориега, заедно с Болтън и AIPAC- свързан с Gatestone Institute.

Малко са доказателствата за каквато и да е дейност по отношение на Хизбула във Венецуела. Ако наистина има присъствие на Хизбула в Каракас или където и да е другаде в Южна Америка, това би било съвсем естествено предвид практиката на международната дипломация. Хизбула е част от ливанското правителство и представител на шиитските мюсюлмани в Ливан. Подобно на стотици други политически партии и правителства, тя има военен или военизиран компонент.”

За съжаление САЩ и ционистите имат интерес да лъжат и не можем да разчитаме на думата им. Сега… Убедена съм, че на Руслан не му е ясно защо имат интерес да лъжат и не можем да вярваме на думата им, но ако той изпитва толкова силно доверие към ционистите или администрацията на Пентагона, не само ние, но и Господ не може да му помогне.

Струва ми се, че няма да бъде голяма изненада, ако анализаторът Руслан е преписвал от пропагандната медия на Пентагона Foreign Policy:
Хизбулла във Венецуела

Ето как изглеждат части от статията, преведени с Google Translate:

“Някои анализатори на политиката за сигурност изглеждаха изненадани от твърденията на Помпео, но не бива да бъдат. Хизбула отдавна поддържа присъствие в Латинска Америка, особено в прословутата Тригранична зона, полуправен регион, където Аржентина, Парагвай и Бразилия се сближават. Но дори и извън Триграничната зона, Хизбула е добре утвърдена във Венецуела, където шиитската терористична група отдавна работи за създаването на обширна инфраструктура за своите престъпни дейности, включително трафик на наркотици, пране на пари и незаконна контрабанда.
Например, остров Маргарита, разположен край бреговете на Венецуела, е добре известен криминален котловин, където членовете на Хизбула са създали сигурно убежище. При режима на бившия президент на Венецуела Уго Чавес, правителството предприе по-активен подход да предложи светилище на привържениците на Хизбула, базирани в Венецуела.”

“Хизбула има дълга и зловеща история във Венецуела. Пръстен за контрабанда на кокаин, активен през 2000-те години, воден от ливанския гражданин, свързан с Хизбула на име Чекри Харб – трафик на наркотици и царевица за пране на пари, които се превърнаха в прякора “Талибан” – използваха Панама и Венецуела като критични центрове в операция, изпращаща наркотици от Колумбия до САЩ, Западна Африка, Близкия Изток и Европа. Постъпленията от пръстена за трафик на кокаин са измити в колумбийски песо или венецуелски боливари, като Хизбула нетира между 8 и 14 процента печалба.”

Тук можем да си представим как Руслан псува Гугъл Транслейт, трие това с царевицата, защото не го разбира и оставя само качествен журналистически материал, който помества в шедьовъра си в
http://www.actualno.com

“Има и въпросът за Иран. Според някои оценки Хизбула е подкрепена от режим в Техеран, който му осигурява увеличение от 700 милиона долара годишно. Венецуела служи като точка за влизане на Иран в Латинска Америка, укрепване на иранците е малко вероятно да отстъпят, без да се борят”

“Ако режимът на Мадуро в крайна сметка бъде отстранен от властта, той вероятно ще има отрицателно въздействие върху Хизбула във Венецуела. В крайна сметка пипалата на групата се простират в горните течения на сегашното правителство на Венецуела – Тарек Ел Ейсами, министър на промишлеността и националното производство, беше определен от Министерството на финансите на САЩ под орган за борба с наркотиците и уж има близки отношения с Хизбула.”

Русланчо… Защо преписваш? Ще ти пишем двойка…

1 thought on “Руслан Трад

  1. KokoMaroko

    Пак е пръднал течно….. Руско-Гнуско Трътката редовно пърди течно…Двойките не плашат това Голямо пиле- ухиленият самозванец разбира само ако няма лапачка… Трябва да му се спре кранчето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *