Пари

Преди години си мислех, че еврейският народ е просто много талантлив. Затова евреите са навсякъде. Това се оказа, че не е точно така. Пък и няма никакви доказателства това да е така. Няма доказателства евреите действително да са по-талантливи, по-интелигентни или нещо по- от другите народи. Затова пък има доказателства за силни лобита, за фабрикуване на таланти и подкрепа на талантливи евреи от богати евреи, за квоти за евреи в университетите, за богати фамилии, които стоят зад богати фондации. Понеже еврейският народ е пръснат по света, идеите за космополизъм, интеранционализъм и глобализация изглежда да са много интимно свързани с желанието на народ, който няма държава, да бъде част от политическия и културния живот на страните, в които е пръснат.

И е естествено да се опитва да направи този политически и културен живот ‘толерантен’, ‘мултикултурен’, ‘космополитен’. Не познавам евреите, нито културата им, нито Юдаизма, но на мен въобще не ми звучи като някаква странна конспирация народ, който се чувства Богоизбран, за който е отредено лихварството, когато е населявал гетата, който векове не е имал собствена държава, да страда от най-различни делюзии. А, когато твоето място в света са парите, лихварството и банковото дело, ти реално държиш всяка държава и всяка икономика.

Не опира всичко до евреите, въпреки че Tell the Truth and Shame the Devil се занимава с тях. Авторът е половин евреин и може да си позволи да говори за тях предполагам, колкото и да го наричат “мразещ себе си евреин”. Ако сменим “евреин” с с “психопат” навсякъде в книгата, пак ще получим една добра представа за историята. Което не следва да означава, че евреите са психопати, но означава, че има много психопати – евреи или не, които стоят зад много световни събития.

Колкото и нещата, за които пише, да подлежат на интерпретация, спекулация и разследване, колкото и възможни неточности или субективизъм да има, книгата е в пъти по-добра от историята, която се учи.

Не опира всичко до евреите, но опира всичко до парите. Банките не са някакви неутрални играчи. Банките правят пари от нищото. И решават на кого да ги дадат. Могат да ги дадат на мен и вас. Могат да ги дадат за инфраструктура, образование и здравеопазване. Могат да ги дадат за производство и иновации. Но не за това ги дават.

Дадат пари, за да фабрикуват войни, от които да печелят. Дават пари, за да вкарват всички в дългове. Печелят от неустойчивост, кризи и война.

Могат да удавят всички в дългове, да фалират държави, да печелят войни, да фабрикуват хиперинфлация, финансови кризи, фейк икономика, фейк култура, фейк работни места. Затова чета Майкъл Хъдсън. Мафията, която стои зад кажи речи всички войни, преврати, болшевшки и цветни революции, има контрол над банките. Банките работят за тези хора. Човек трябва да има контрол над парите. Иначе парите контролират всичко. И който контролира парите, контролира света.

Съвременното банково дело започва от Флоренция. Олигархичният капитализъм от Венеция. Медичите не са просто едни меценати и любители на Ренесанса, които са забогатели от нищото…

Евреи:

Erich Fromm (Frankfurt School), Sigmund Freud (Frankfurt School), Karl Popper (Frankfurt School, Open Society), Theodor W. Adorno (Frankfurt School), Albert Einstein (Socialism, Zionism, Atomic bomb and FDR), John von Neumann (Atomic Bomb, Posthumanism, Transhumanism), Noam Chomsky (Anarchism), Ayn Rand (Mont Perelin Society, Neoliberalism), Friedrich Hayek (Mont Perelin Society, Neoliberalism), Ludwig von Mises (Mont Perelin Society, Neoliberalism), Leon Trotsky (Internationalism, Communism, Dictatorship), George Soros (Mafia, Open Society, Frankfurt School), György Lukács (Frankfurt School, Cultural Marxism), Karl Marx (Internationlism, Communism), Rosa Luxemburg (Socialism), Ludwig Wittgenstein (Postmodernism), Jacques Derrida (Postmodernism), Rothschild House, Benjamin Disraeli, Edmund Husserl, Joseph Stiglitz (Club of Rome, Progressive), Alan Greenspan (Federal Reserve), Ben Bernanke (Neoliberalism, Federal Reserve), Janet Yellen (Neoliberalism, Federal Reserve), Milton Friedman (Mont Perelin Society, Neoliberalism, Federal Reserve), Goldman Sachs (Mafia), Lehman Brothers (Mafia), Rothschild Banks of London and Berlin (Mafia), Sheldon Adelson (Mafia), Mark Zuckerberg, Sergey Brin, Larry Page, David Cameron….

Bank of international settlements

Не публикувам статията, защото е “шокиращо” как нацистите били откраднали златото. То голяма работа. САЩ колко злато откраднаха…

Споделям я за демонстрация и история кое от къде идва. Еврото, ЕЦБ.

Банките работят за криминални организации. И сами по себе си големите банки са криминални организации.

Според мен дори е грешка да се говори за ‘глобален елит’, ‘филантропи’, ‘финансов капитализъм’, ‘неолиберализъм’, ‘банков картел’.

Това са думички, които маскират мафията. Мафията сама си ги е измислила, за да не й викаме мафията. За да не я виждаме за това, което е.

Банките са криминални организации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *